Pagesa Fleksibel
Guida e Pacientit

Masa paraprake Para transplantit të flokëve

 • GuideLine
  Çështjet shëndetësore që mund të ndikojne para transplantit të flokëve

  Është e rëndësishme për ne të dimë nëse jeni duke kaluar në ndonjë gjendje mjekësore ose nëse keni ndonjë histori mjekësore përpara transplantit të flokëve. Prandaj, rekomandohet gjithmonë që të ndani të gjitha informacionet në lidhje me shëndetin me ne gjatë fazës së konsultimit.

  Gjithashtu, nëse gjendja shëndetësore është e rëndë, atëherë sugjerohet që të diskutoni procedurën e mbjelljes së flokëve me mjekun tuaj këshillues. Mjekët tanë ekspertë do të ndajnë gjithashtu njohuritë e tyre me ju. Do të jetë më mirë për ne të dy nëse sugjerimi i parë merret nga mjeku juaj këshillues ose dermatologu.”

 • GuideLine
  Më mirë të shmangni ilaçet për hollimin e gjakut përpara operacionit

  Rekomandohet që të ndaloni marrjen e ndonjë medikamenti për hollimin e gjakut si Aspirina ose ndonjë ilaç tjetër përpara operacionit.

 • GuideLine
  Shmangni konsumimin e alkoolit, pirjes së duhanit dhe kafeinës

  Rekomandohet që të shmangni konsumimin e pijeve të forta, alkoolit ose kafeinës një ditë para procedurës. Si pije të tilla mund të ndikojnë në efikasitetin e anestezisë lokale që mjekët tanë do t’ju japin menjëherë përpara transplantit.

  Për më tepër, pirja e duhanit ka tendencë të zvogëlojë rrjedhën tuaj të gjakut në lëkurën e kokës duke ngushtuar enët e gjakut dhe duke kufizuar shpërndarjen e lëndëve ushqyese në folikulat. Prandaj duhet të shmangni duhanin një ditë para procedurës, në fakt duhet ta lini duhanin.

  Në mënyrë ideale, rekomandohet të lini duhanin për të qëndruar të shëndetshëm dhe për dendësinë e flokëve tuaj.”

 • GuideLine
  Dita e procedurës së transplantit të flokëve

  “Ne ju rekomandojmë të vishni një këmishë me kopsa ose një bluzë me jakë të gjerë, në mënyrë që të mos e tërhiqni këmishën mbi kokën tuaj pas operacionit.

  Do të jetë mirë nëse do të ndiqni të njëjtin zakon edhe pas disa javësh të procedurës. Zakonisht, është më mirë nëse vishni atë që i përshtatet më mirë nivelit tuaj të rehatisë, pasi operacioni mund të zgjasë afërsisht 6 deri në 7 orë.

  Megjithëse koha varet tërësisht nga lloji i operacionit që zgjidhni dhe graftet që do të merrni në zonën tuaj të pritjes.

  Sigurohuni që të kujdeseni për higjienën tuaj personale në mëngjes kur do të kryhet operacioni

  Pasi të keni mbaruar me operacionin, bëni një dush për të qetësuar mendjen dhe trupin tuaj.

  Mos përdorni asnjë produkt tjetër për flokët tuaj, (nëse nuk rekomandohet nga kirurgu), vizitoni klinikën pas një pushimi të mirë dhe hani një mëngjes të lehtë pa kafeinë.

 • GuideLine
  Udhëzime gjatë procedurës së transplantit të flokëve

  “Asnjë shoqërues, mik, i afërm apo kushdo nuk do të lejohet në sallën e operacionit gjatë operacionit, ju sigurojmë që shoqëruesi juaj do të strehohet nga ekipi i BlueMagic Group në zonën tonë të pritjes, kafeterisë ose sallë pritjeje.

  Mos përtypni çamçakëz dhe mos flisni me askënd gjatë transplantit, është mirë që të mbani larg celularin, pajisjen me bateri ose çdo pajisje me ekran me prekje gjatë operacionit.

  Për t’i ndihmuar ata të rriten sa më mirë, nuk duhet të prekni asnjë nga graftet para dhe madje edhe pas operacionit.

Mbështetja jonë

Pyetje te shpeshta

Sa kohë do të duhej që trajtimi PRP të tregojë rezultate?

Terapia PRP zakonisht zgjat 3 deri në 6 muaj.

A eshte e dhimbshme terapia PRP

Terapia PRP është më pak e dhimbshme, minimalisht invazive. Do të ketë pak dhimbje kur trombocitet do të injektohen në skalpin tuaj dhe kaq.”

A është i shtrenjtë trajtimi i flokëve me PRP?

Në BlueMagic Group, trajtimi i flokëve PRP vjen falas për ju nëse i nënshtroheni ndonjë trajtimi flokësh. Përndryshe trajtimi i flokëve PRP nuk do t'ju paguajë shumë, dhe në BlueMagic ne do t'ju ofrojmë paketën më të mirë të mundshme.

Cila është mosha e përshtatshme për trajtimin me PRP?

Njerëzit në grupmoshën 24 deri në 45 vjeç janë më të prirur ndaj rënies gjenetike dhe të modeluar të flokëve. Është më mirë nëse bëni një kontroll të plotë për të zbuluar nëse nuk vuani nga ndonjë sëmundje gjenetike përpara se të filloni trajtimin e flokëve PRP.

Sa kohë do të duhej që transplantimi i vetullave të rikuperohej?

Do të duhen rreth 48 orë që një procedurë e transplantimit të vetullave të rikuperohet, sigurohuni që të mos merreni me sporte të rënda dhe të notoni fuqishëm gjatë periudhës së rikuperimit.

Sa kohë do të zgjasë trajtimi?

Afati total kohor për procedurën do të varet nga graftet dhe mënyra se si është implantuar. Zakonisht duhen rreth 5 deri në 6 orë.

Sa grafte nevojiten për një transplant të vetullave?

Një transplant i lehte flokësh do të kërkojë rreth 50 deri në 100 transplante flokësh dhe më shumë nëse kërkon.

Nga cila zone dhururese do të merren flokët?

Në BlueMagic Group, ne do të marrim flokë ose grafte donatorësh nga skalpi juaj ose çdo zonë ku rritja e flokëve është e shëndetshme dhe e fortë.

Udhëzime të tjera

Merrni KONSULTEN tuaj falas!

Jeni kuriozë të dini se si do të shkonte transplanti i flokëve tuaj? Lidhuni me ne sot dhe na lejoni t'ju ndihmojmë të kuptoni gjithçka në detaje të plota me ndihmën e një konsulte falas. Konsulentët tanë mjekësorë janë një mesazh larg!

Profie Merrni konsultë falas